Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu medicii care i-au jăcmănit pe pacienți: Iată ce a decis instanța

Instanța de judecată examinează astăzi solicitarea procurorilor cu privire la plasarea în arest preventiv a medicilor reținuți în urma perchezițiilor de luni.
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Șefului Secției imagistică și tomografie computerizată din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală (CRDM), Silviu Condrea, își va petrece următoarele 30 de zile în izolatorul CNA. Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a dat curs solicitării procurorilor și a eliberat mandat de arest preventiv pe numele acestuia.

Potrivit procurorului Anticorupție Dorin Compan, șeful Secției imagistică și tomografie computerizată riscă până la 10 ani de închisoare, amendă și lipsirea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe parcursul unei anumite perioade. Aceeași pedeapsă îi așteaptă și pe complicii medicului.

"Tâmpiți" și "normali" - așa îi calificau pe pacienți medicii reținuți de CNA

Compan a menționat că partea acuzării a cerut plasarea în arest preventiv a tuturor celor reținuți în dosarul "Tomograf". Este vorba în total de șase persoane.

Deocamdată, instanța a decis în privința a patru persoane — trei dintre bănuiți au fost plasați în arest preventiv, iar unul — în arest la domiciliu.

Amintim că, luni, în cadrul percheziţiilor operate de CNA şi procurori la CRDM, au fost ridicate mai multe sume de bani, în diferită valută, estimate la 7 000 000 de lei. Banii au fost ridicaţi din birourile de serviciu ale unor medici, de la domiciliile lor, precum şi din casetele metalice, depuse în două bănci comerciale din capitală.

Șocant: Iată câți bani au găsit ofițerii CNA în birourile medicilor reținuți — Foto>>>

În total, 14 persoane sunt cercetate penal pentru săvârşirea abuzului de serviciu şi coruperii pasive, precum şi complicităţii la comiterea celor două infracţiuni. Legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă de până la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 8 000 de unităţi convenţionale.