Accidente

Avion cu peste 100 de pasageri la bord, prăbușit în Mexic: Posibile cauze ale accidentului

Un avion Embraer 190 al companiei mexicane Aeroméxico s-a prăbușit în apropiere de aeroportul Durango, având 101 pasageri la bord, potrivit ministrului mexican al Transporturilor, Gerardo Ruiz Esparza.
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 aug — Sputnik. Potrivit ministrului mexican, 98 de persoane rămân spitalizate în prezent. Guvernatorul statului Jose Aispuro a declarat anterior că 49 de persoane au fost transportate la spitalele locale în urma accidentului. 

La rândul său, reprezentantul Autorității Aviației Civile din Mexic (DGAC), Luis Gerardo Fonseca, a declarat mai devreme că nu a existat nicio informație despre pasagerii aflați în stare critică în urma accidentului aviatic. Inițial, mediile de informare locale relatau despre 80 de morți în urma accidentului.

Avionul Embraer 190, aflat în drum spre Mexico City, s-a prăbușit după decolarea de pe Aeroportul Victoria Guadalupe din Durango. Echipajul intenționa inițial să renunțe la decolare din cauza vremii nefavorabile, apoi aeronava a ieșit totuși pe pistă.

​Compania OMA Aeropuertos a declarat pe Twitter că vremea proastă ar putea fi cauza accidentului avionului de pasageri. "Conform concluziilor preliminare, accidentul a avut loc din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile", a spus compania.

Între timp, Embraer a spus că este gata să ajute autoritățile locale să investigheze accidentul avionului său în Mexic. Producătorul de avioane brazilian a anunțat într-o declarație că o echipă de specialiști a fost trimisă la locul accidentului în statul mexican de nord Durango.