Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă la miezul nopții la o tabără de vară din Orhei: Iată ce s-a întâmplat - Video

Peste 100 de copii care se odihesc înt-o tabără din orașul Orhei au fost treziți în toiul nopții de alama declanșată de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Sputnik

CHIȘINĂU, 21 iul — Sputnik. În această noapte Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a desfășurat aplicații de prevenire a incendiilor pentru mai mulți copii dintr-o tabără de odihnă din mun. Bălți. Peste 100 de copii au fost treziți la miezul nopții de semnalul alarmei.

O clădire prăbușită și incendii: Iată ce a lăsat în urmă un cutremur la Orhei - Video

Conform scenariului, în tabără de odihnă s-ar fi produs un incendiu, care punea în pericol securitatea celor mici.

Copii, însoțiți de angajații taberei au reușit să se evacueze într-un loc sigur pînă la venirea pompierilor. Ajunși la fața locului angajații Detașamentului Căutare-Salvare nr. 2 din mun. Bălți al IGSU au stabilit că doi copii au rămas blocați într-o căsuță cuprinsă de flăcări. În cel mai scurt timp pompierii au efectuat lucrările de căutare și au evacuat persoanele din zona de risc. În timpul aplicațiilor nimeni nu a avut de suferit.

Astfel de instruiri sunt organizate de IGSU în mai multe tabere de odihnă din țară și au drept scop promovarea siguranței în rîndul minorilor. Prin activitățile respective salvatorii și pompierii instruiesc responsabilii obiectivelor de agrement pentru copii să reacționeze adecvat într-o situație excepțională cu implicarea minorilor. Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2018 în urma incendiilor au decedat 3 copii.