Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Copii din grădinițe, în pericol: Decizia fermă a autorităților din Capitală

Începând cu ziua de miercuri, pentru a asigura securitatea emoțională a copiilor, autoritățile din Capitală au luat decizia de a interzice accesul persoanelor străine în grădinițe pentru a desfășura activități educaționale.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 iul — Sputnik. Spectacolele sau activităţi educaţionale desfășurate contra cost și cu implicarea persoanelor străine (altele decât de pe teritoriul grădiniţelor), au fost interzise. Anunțul a fost făcut de Direcţia Generală Educaţie, Cultură, Tineret și Sport din Capitală.

Potrivit autorităților, decizia a fost luată pentru a proteja drepturile copiilor și a asigura securitatea copilului. În același timp, Direcția recomandă părinţilor să meargă la spectacole doar împreună cu copiii lor, în zilele libere.

De asemenea, amintim că Primăria Chișinău a discutat subiectul pregătirii instituțiilor de educație timpurie din municipiul Chișinău pentru noul an de studii 2018-2019.

În municipiul Chișinău sunt 159 de instituţii de învățământ preșcolar, care sunt frecventate de 37.942 de copii (1432 de grupe).