Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vocea societății civile: Statul nu vrea sau nu poate să-i ajute pe agricultori

Președintele Asociației UniAgroProtect Valeriu Mironescu consideră că statul ar trebui să acorde o atenție sporită problemelor de comercializare a producției agricole prin crearea unei Agenții naționale de achiziții, comercializare și siguranța alimentelor.
Sputnik
Statul nu vrea sau nu poate să-i ajute pe agricultori

”Avem o situație când cel care poate să producă, nu poate să comercializeze produsele agroalimentare. Un exemplu nefericit este cel al producătorilor de piersici. Suntem o țară mică, consumatori puțini  cu o capacitate de producere mare. Dar ea poate fi reglată dacă am putea conta pe sprijinul statului”, spune Mironescu.

Sunt disperați: Fermierii din Căușeni, pregătiți pentru cel mai sumbru scenariu>>>

El a mai precizat că ”la ora actuală există un set întreg de probleme cum ar fi: comercializarea producţiei recoltate, reducerea volumelor de achiziţii şi prelucrarea legumelor de către fabricile de conserve, precum şi proasta dezvoltare a serviciilor de colectare, depozitare, transport a produselor agricole pentru industria alimentară şi pentru comercializarea pe piaţă. Prin urmare este nevoie în aces sens de o structură de stat”.

Mai multe detalii aflați ascultând interviul realizată în studioul radio Sputnik Moldova.