Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cruzimea faţă de animale, primul pas spre dezumanizare

Comportamentul abuziv al oamenilor față de animale rămâne a fi un subiect actual.
Sputnik
Cruzimea faţă de animale, primul pas spre dezumanizare

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele Asociației pentru Protecția Animalelor „Alga", Valentina Dudnic, relatează unul din motivele care determină manifestarea  comportamentului urât față de aceste ființe și impactul noilor sancțiuni prevăzute pentru torturarea animalelor.

"Atitudinea pozitivă față de animale trebuie cultivată în anii de școală, fiindcă din copilărie se formează aceste deprinderi de responsabilitate și toleranță. În primul rând, este nevoie de un program de educație. Comportamentul față de animale reflectă etica și moralul mediului social în care trăim. Societatea este apreciată după modul în care se comportă cu animalele. Aceste ființe vii sunt creația lui Dumnezeu și ele nu sunt povara noastră, dimpotrivă, oamenii sunt povara lor după felul în care ne comportăm cu ele", explică Valentina Dudnic.

Menționăm că în proiectul de modificare a Codului Penal, cruzimea față de animale se va pedepsi cu amendă în mărime de la 500 la 750 de unități convenționale, adică de la 25.000 până la 37.500 de lei, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de până la un an. Completarea Codului Penal a fost aprobată de către Guvern în ședința din această săptămână.

Valentina Dudnic spune că sancțiunile propuse de Guvern sunt exagerate, însă în acest fel ele vor disciplina populația. În același timp, ea s-a arătat sceptică în privința faptului dacă acest proiect va fi votat în lectură finală de către Parlament. Interlocutoarea afirmă că se bucură de sprijinul și susținerea primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, care a venit cu inițiativa de a crea un adăpost maidanezilor din Capitală și chiar s-a identificat și un loc unde va fi construit acesta.

Mai multe informații găsiți în fișierul audio atașat mai sus.

Autor: Cristina Baș