Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șofer, rămas fără automobil la frontiera cu țara noastră: A cumpărat mașina „online"

Un conducător auto a rămas fără mașină după ce a achiziționat-o pe o rețea de socializare.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Un cetățean român a plătit 850 de euro pentru un automobil al cărui certificat de înmatriculare prezenta semne de falsificare.

(FOTO) O femeie care venea din Germania i-a lăsat pe vameși fără cuvinte

În seara zilei de 25 iunie, la PTF Leușeni, s-a prezentat un cetățean al României la volanul unui Audi A4, cu plăcuțele de înmatriculare bulgărești. Bărbatul a prezentat toate actele necesare.

În timpul examinării actelor, s-a constatat că certificatul de înmatriculare al mașinii nu era autentic. Tânărul, în vârstă de 28 ani, a comunicat inspectorilor Poliției de Frontieră că a procurat automobilul „online".

Negocierile cu privire la procurarea autovehiculului au fost duse pe o rețea de socializare, iar „vânzarea-cumpărarea" a avut loc pe teritoriul Italiei, cu o persoană din orașul Târgul Jiu, România. Cele două părți nu au întocmit vreun act ce ar confirma în detalii acordul de vânzare și cumpărare a mașinii.

Astfel, cetățeanul român a achitat 850 de euro și a intrat în posesia vehiculului reținut la punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Oamenii legii au întocmit un proces verbal de ridicare a certificatului de înmatriculare pentru expertiză. Polițiștii de frontieră cercetează cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Un moldovean i-a lăsat năuciți nu doar pe vameșii, dar și pe câinele de serviciu — Video>>>

Bărbatul riscă o amendă de peste 32 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 până la 200 de ore sau privațiune de libertate de până la doi ani.