Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă disciplină obligatorie în programul de studii! Ce vor învăța elevii

Din 1 septembrie, toți elevii din clasa întâi vor studia această disciplină.
Sputnik
O nouă disciplină obligatorie în programul de studii! Ce vor învăța elevii

Noul an școlar vine cu o nouă disciplină obligatorie în programul de studii. Din 1 septembrie, toți elevii din clasa întâi din instituțiile de învățământ din Republica Moldova vor studia disciplina „educația digitală".

Decizia este prevăzută în memorandumul privind „Dezvoltarea educației digitale în învățământul general", semnat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Centrul de Instruire și Inovații TIC "Tekwill".

Începând cu 1 septembrie, elevii vor studia asta din clasa I-a

Potrivit rectorului Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan, care este și președinte al Consiliului de Administrare programului „Tekwill", noua disciplină va contribui la formarea competențelor necesare pentru profesiile viitorului și va fi predată cu ajutorul metodelor interactive de învățare și a echipamentelor moderne.

„Vor fi dezvoltate conținuturi interesante. Deja sunt formate grupuri de lucru care lucrează asupra acestor conținuturi. Se discută și despre procurarea de tablete electronice, astfel încât copiii să aibă acces la aceste gadget-uri. Sigur, partea formală este cea mai ușoară, iar formarea conținutului și implementarea lui este cea mai complicată. În următorii 5-10 ani, ar trebui ca acest curs să fie tradițional, așa cum se întâmplă în cazul materiilor precum istoria, matematica sau limba română. Noi trebuie să ne asigurăm că generația care acum pășește pragul școlii va avea pregătirea necesară pentru acest domeniu", a declarat rectorul Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan, în studioul Radio Sputnik Moldova.

Gaburici, despre educația digitală: Suntem convinși, asta se va întâmpla din 1 septembrie>>>

Potrivit Memorandumului, în următorii cinci ani vor fi elaborate suporturile de curs pentru educația digitală, iar școlile din țară vor fi dotate cu echipamentele necesare pentru studierea noii materii începând cu ciclul primar.

Acordul mai prevede și extinderea la nivel național a proiectului „TwentyTu", prin care se propune ca aproximativ 80.000 de elevi din toată țara să poată alege din cele peste zece cursuri extracurriculare în domeniile viitorului, ce urmează să fie livrate atât online, cât și offline.