Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul de Interne, fără "Cartuș" și "Pulbere"

Mai multe întreprinderi de stat administrate de Ministerul de Interne vor fi transmise în gestiunea Agenției Proprietății Publice.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 iun — Sputnik. Patru întreprinderi de stat vor fi transmise din administrarea și gestiunea Ministerului Afacerilor Interne, în administrarea și gestiunea Agenției Proprietății Publice. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost propus pentru dezbateri publice.

Proiectul hotărârii Guvernului cu privire la transmiterea unor întreprinderi de stat are drept scop implementarea unor prevederi a Legii cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală, care reglementează că Guvernul și autoritățile administraţiei publice locale, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a Legii menționate, vor aduce actele normative şi actele de constituire a întreprinderilor de stat şi a întreprinderilor municipale în concordanţă cu Legea respectivă.

Ce se va întâmpla cu salariile restante ale angajaților când întreprinderea se închide

Totodată, Legea prevede că funcția de fondator al întreprinderii de stat, în numele Guvernului, este exercitată de Agenția Proprietății Publice.
Astfel, prin proiectul actului normativ, următoarele întreprinderi urmează să fie transmisă din administrarea și gestiunea Ministerului Afacerilor Interne în cea a Agenției Proprietății Publice:

Întreprinderea de Stat „Cartuș";
Întreprinderea de Stat „Pulbere";
Întreprinderea de Stat „Direcția specializată montare și exploatare a mijloacelor tehnice de reglementare a circulației auto a poliției rutiere";
Întreprinderea de Stat Magazinul specializat de arme „Dinamo-MA".

Concomitent, proiectul prevede instituirea în termen de 30 zile a Comisiei de transmitere a întreprinderilor de stat, în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul de transmitere a bunurilor proprietate publică.

Autorul proiectului, Ministerul de Interne, menționează în nota informativă că întreprinderile de stat indicate în proiect vor fi transmise împreună cu toate activele şi pasivele, alocările bugetare, datoriile, precum şi cu toate documentele care confirmă dreptul de proprietate, posesie sau folosinţă asupra terenului, bunurilor imobile și mobile, obiectele de proprietate intelectuală, licențele, autorizațiile, documentele contabile, tehnice, contractuale, documentația de proiect şi deviz, inclusiv cartea tehnică a construcției şi alte documente necesare pentru activitatea acestora.

Totodată, se precizează că implementarea proiectului actului normativ nu presupune alocarea mijloacelor financiare.