Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cum își cresc polițiștii averile – Cazul unui ofițer de investigații

Procuratura Anticorupție a terminat urmărirea penală și a transmis în judecată dosarul în privința unui fost ofițer de investigație, acesta fiind învinuit de trafic de influență, acțiune în urma căreia a pus în buzunar, nici mai mult, nici mai puțin, 24 de mii de euro.
Sputnik

CHIȘINĂU, 2 iunie — Sputnik. Un fost ofițer de investigație a fost deferit Justiției pentru trafic de influență, a anunțat Serviciul Informare și Comunicare cu mass-media al Procuraturii Anticorupție într-un comunicat de presă.

Se mai întâmplă și așa: Polițist, atacat în stradă de un model

În perioada 2014-2016, învinuitul, în calitatea sa de ofițer de investigație în cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră a Aeroportului Internațional Chișinău, a extorcat mijloace bănești în sumă de 20.000 de euro de la o cetățeană.

În schimbul acestor bani, ofițerul i-a promis femeie că o va scoate de sub urmărire penală, cu clasarea proceselor penale, în care aceasta era bănuită de falsificare de carduri și fals în acte. Polițistul i-a spus că poate să facă acest lucru pentru că are influență asupra procurorilor din cadrul Procuraturii Botanica din Capitală.

Dar acesta nu este singurul caz în care polițistul este acuzat de trafic de influență.

Șoferul unui BMW a luat doar trei ani de pușcărie, chiar dacă a ucis un polițist

În noiembrie 2017, activând în calitate de ofițer superior de investigație în cadrul Inspectoratului Național de Investigație al Inspectoratului General de Poliție al MAI, susținând că are influență asupra persoanelor cu funcție de demnitate publică, a extorcat și primit de la un cetățean mijloace bănești în sumă de 4.000 de euro, în schimbul promisiunii de a returna documentele ridicate în cadrul perchezițiilor demarate la domiciliul acestuia, pe o cauză penală de escrocherie.

Pe parcursul urmăririi penale, învinuitul și-a recunoscut vina, încheind un acord de recunoaștere a vinovăției. Acesta a recuperat benevol prejudiciul cauzat, în mărime de 82.032 de lei, echivalentul a 4.000 de de euro primite în urma influenței pretinse.

În cazul în care inculpatul va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, acesta riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 de unități convenționale sau închisoare de până la 5 ani, cu achitarea cheltuielilor judiciare estimate la suma de 16.784 de lei.