Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sputnik: Previziunile despre conflictul SUA-UE s-au adeverit

Germania și Franța au dat semnalul de la cel mai înalt nivel: cu Rusia, cu Iranul și cu alte țări care nu se supun diktatelor americane, o schimbare de direcție greu de asimilat.
Sputnik

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 28 mai — Sputnik, Daniela Porovăț. Sputnik a prevăzut încă de acum câteva săptămâni că va izbucni un conflict între SUA și Europa și că statele europene puternice vor căuta un aliat în Rusia pentru a putea pune stavilă pretențiilor Washingtonului.

UE declanșează un război cu SUA: Ce a decis Comisia Europeană

Iată că, după demersurile făcute de Angela Merkel pentru o alianță ruso-germană în scopul salvării acordului cu Iranul și pentru a contracara sancțiunile economie, dar și politice, americane, e rândul Franței să secondeze Germania în această repoziționare strategică prin apropierea de Moscova.

Cel care a dezvăluit cum este văzută în Franța agresivitatea SUA este fostul ministru de externe Dominique de Villepin, pentru care politica SUA este brutală și pe bază de diktat. Soluția pe care o propune fostul oficial francez este aceea că Franţa ar trebui să formeze un nou tip de grup al statelor puternice, intitulat G4, împreună cu Germania, Rusia şi China. O propunere care numai în urmă cu câteva luni ar fi stârnit un scandal internațional, dar care acum pare o ipoteză de lucru realistă.

La Bruxelles, această schimbare totală de axe geopolitice, de neimaginat după al doilea război mondial, a creat panică și confuzie printre europarlamentari, diplomați și nenumărații reprezentanți de instituții de stat, companii private sau ONG-uri pentru care lumea se împărțea înainte în Occident și restul.

Soros va pompa milioane de lire pentru a împiedica Brexit — Noi dezvăluiri>>>

Ca în scrierile lui Caragiale, aleșii, numiții și lobbyștii de la Bruxelles, se întreabă nedumeriți: "Noi cu cine votăm?" sau cu cine facem afaceri, alianțe și înțelegeri. Germania și Franța au dat semnalul de la cel mai înalt nivel: cu Rusia, cu Iranul și cu celelalte țări care nu se supun dictatelor americane, o schimbare de direcție greu de asimilat pentru cei care vedeau în alianța SUA-UE piatra de hotar a existenței lor.