Dezvăluire șoc: o sectă i-a acaparat pe miliardarii lumii, "chiar și pe Țiriac"

Secta are o avere fabuloasă, deține controlul unor mari companii și „este bine reprezentată în serviciile speciale americane".
Sputnik

BUCUREȘTI, 20 mai  — Sputnik, Evan Răutu. Vă aduceți aminte de filmul românesc "Profetul, aurul și ardelenii"? În acel savuros lung metraj artistic era ridiculizată secta mormonilor, un fenomen religios extrem de răspândit în SUA — și agresiv la nivel mondial în zilele noastre.

Prestigioasa revistă "Capital" publică astăzi un articol în care afirmă că la această sectă "au trecut miliardarii lumii, inclusiv Ion Ţiriac, cel mai bogat român".

"Este unul dintre cultele religioase care atrage în ultima vreme cei mai mulţi adepţi, iar această biserică are o avere estimată la peste 30 miliarde de dolari", scrie "Capital", care afirmă că "Numărul de membri ai religiei mormone a crescut de peste două ori din 1980 încoace".

Conform datelor revistei, în prezent ar fi peste 14 milioane de mormoni în întreaga lume, "din care mai mult de jumătate locuiesc în afara Statelor Unite". De asemenea, în lume sunt peste 50.000 misionari mormoni.

În privința averii "bisericii", sursa citată spune că ar fi biblica "zeciuială", mormonii donând a zecea parte din venitul lor către biserică, conform perceptelor vechi-testamentare. "Din această sursă, biserica adună, în fiecare an, peste 5 miliarde de dolari".

Dar, din datele revistei ca și documentare prezentate de surse independente, congregațiile "Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă", cum este numită oficial secta mormonă principală, este implicată în mari afaceri.

"Spiritul antreprenorial al bisericii a format oameni de afaceri puternici, printre care candidaţii la preşedinţia SUA Mitt Romney şi Jon Huntsman Jr", scrie Capital. "Alţi directori executivi celebri adepţi ai religiei mormone sunt David Neeleman, fondatorul Jet Blue, Eric Varvel, directorul executiv al Credit Suisse, şi Gary Crittenden, fostul director financiar al Citigroup".

Publicația menționează că, într-un interviu acordat lui Marius Tucă în 2008, "Ion Ţiriac a recunoscut public că este mormon".

Dar, ce este mai important rezidă din implicarea mormonilor în penetrarea marilor companii din lume — "mormonii deţin un număr mare în cadrul conducerii unor companii mari, inclusiv Marriott, American Express, Dell, Lufthansa, Fisher-Price şi Deloitte", scrie "Capital".

De asemenea, o altă pagină intersantă este folosirea mormonilor de către serviciile speciale americane, atât pe plan intern, cât și extern.

"Mormonii sunt foarte bine reprezentaţi în CIA", scrie "Capital", citând un recrutor — "misionarii mormoni reîntorşi acasă sunt căutaţi pentru cunoştinţele de limbi străine, faptul că nu consumă droguri şi alcool şi pentru respectul faţă de autorităţi".

În același timp, diverse instituții, de stat sau private, din SUA atacă direct — sau impulsionează atacuri asupra bisericilor tradiționale. Cazul musulmanilor pe plan global este cunoscut; la noi, ambasadorul Hans Klemm a atras atenția la rolul Bisericii Ortodoxe în robia romilor.

"Printre stăpâni s-a numărat Biserica Ortodoxă Română, care a folosit romii ca muncitori pe pământuri ale bisericii", spunea Klemm, în februarie 2016, chiar în incinta sacră a mânăstirii Tismana.

Deasemenea, mișcarea #REZIST, susținută de cercuri din SUA, a comis nenumărate atacuri la adresa BOR.