Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Merkel, acționată în judecată. Se dorește demiterea ei

Partidul “Alternativa pentru Germania” l-a atacat în instanță de judecată pe cancelarul german, Angela Merkel, pentru politica migraționistă promovată de guvern. Se dorește demisia ei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 mai — Sputnik. Formațiunea conservatoare „Alternativa pentru Germania" a expediat Curții Constituționale o plângere împotriva cancelarului Angela Merkel în legătură cu politica migraționistă a actualului guvern, anunță ziarul Zeit, cu referire la juristul partidului, Stephan Brandner.

Potrivit lui, plângerea a fost depusă la Curtea Constituțională din orașul Karlsruhe, pe 14 aprilie.

În opinia apelanților, la adoptarea politicii migraționiste guvernul a încălcat dreptul bundestagului de a participa la procesul de luare a deciziilor în această problemă. Prin urmare AfD solicită verificarea legalității hotărârii luate de Merkel în septembrie 2015 de deschidere în fața refugiaților a frontierei cu Austria.

"Această plângere ar putea schimba lumea. Ea va schimba lumea, dacă va avea un rezultat scontat", a declarat Brander. El a mai adăugat că în acest caz Merkel va trebui să-și părăsească postul în cel mai scurt timp.

Potrivit Ministerului german al Afacerilor Interne, în anul 2015, în Germania, au intrat peste 900 de mii de refugiați și migranți, fapt care a provocat resuscitarea sentimentelor naționaliste în țară. În cele din urmă, autoritățile germane au decis limitarea fluxului de migranți la 200 mii de persoane pe an.

Politica migraționistă a fost una din cele mai controversate probleme în negocierile pentru formarea noului guvern german. În perioada campaniei electorale din 2017, "Alternativa pentru Germania" a promis că va demara o anchetă în ceea ce privește "politica porților deschise" a cancelarului Angela Merkel.