Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Focuri de armă într-un colegiu din Rusia: Agresorul s-a sinucis

Studentul unui colegiu orașul Barabinsk, regiunea Novosibirsk, și-a împușcat un coleg, după care s-a sinucis.
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 mai — Sputnik. Un caz îngrozitor a avut loc în dimineața zilei de joi într-un oraș din Rusia. Studentul unui colegiu din orașul Barabinsk a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împușcat de un coleg.

La ora actuală, medicii îl operează pe studentul care a fost rănit la umăr. Alte două persoane au încercat să se salveze sărind pe fereastră și s-au ales cu fracturi, transmite RIA Novosti.

O elevă de 10 ani din Chișinău a căzut de la fereastra liceului în care învăța

Guvernul regional a comunicat că un student de la filiala din Barabinsk a Colegiului Tehnologiilor de Transport din Novosibirsk și-a împușcat joi un coleg, în timpul orelor de curs, după care s-a sinucis. Nu au fost comunicate alte detalii. Guvernatorul interimar, Andrei Travnikov, și-a amânat plecarea programată anterior în raionul Ordân și a zburat la Barabinsk.

„Una dintre victime, care a fost împușcat în umăr, se află la momentul de față în sala de operații. Alți doi studenți s-au ales cu fracturi după ce au sărit pe geam. Starea lor este de gravitate medie", a comunicat reprezentantul Ministerului Regional al Sănătății.

Colegiul tehnologiilor de transport din Novosibirsk „N. A. Lunin" — una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din Novosibirsk, care a împlinit 95 de ani în decembrie 2017, pregătește muncitori de categorie superioară pentru Căile Ferate din Siberia de Vest. Colegiul are o filială în orașul Barabinsk. De-a lungul anilor, instituția a pregătit mii de muncitori pentru transportul feroviar.