Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Soarele de aprilie aduce arșița – Iată ce ne așteaptă

Vremea excesiv de caldă pentru această perioadă este determinată de o masă de aer tropical care a ajuns în zona țării noastre.
Sputnik

CHIȘINĂU, 25 apr — Sputnik. Meteorologii au anunțat temperaturi de vară pentru zilele de miercuri și joi. În sudul țării vor fi mâine aproape 30 de grade Celsius.

Specialiștii din România au anunțat că deasupra ţării se află o masă de aer cald tropical, care va aduce temperaturi maxime record pentru data calendaristică la care ne aflăm. Maximele termice vor atinge mâine în unele regiuni ale României și 32 de grade Celsius.

Harta valorilor de temperatura aerului

Această masă de aer va aduce vreme aproape caniculară și în țara noastră. Astfel, meteorologii au anunțat pentru ziua de astăzi valori termice maxime de până la 23..25 de grade Celsius. Cerul va fi variabil însă nu va ploua.

Prognoza meteo: Ne așteaptă o vară cu fenomene extreme

Joi va fi și mai cald. Temperaturile maxime vor oscila între 27 și 29 de grade. În raioanele de nord sunt anunțate ploi cu descărcări electrice.

Vineri însă, potrivit prognozei meteo, se așteaptă o răcorire a vremii, mercurul din termometre coborând cu aproximativ 5 — 6 grade Celsius.

Totodată, instabilitatea atmosferică va crește, fiind anunțate precipitații pe întreg teritoriul țării. Nu ne rămâne decât să sperăm că prognoze ce țin de ploi se vor adeveri.