Veronica Herța spune că, atât timp cât oamenii nu vor conștientiza consecințele iresponsabilității lor, situația nu poate fi schimbată.
„Cantitatea de gunoi pe care o găsim în rețeaua de canalizare este impunătoare. Problema este că consumatorii confundă canalizarea cu un coș de gunoi în care poți găsi produse cosmetice, scutece pentru copii, șervețele umede, capete de pește în cantități industriale și alte deșeuri care blochează activitatea pompelor de tratare biologică a apei. Eficiența acestei tratări este direct dependentă de calitatea apelor uzate care intră pe teritoriul stației. Și mai grav este atunci când conștientizăm că mai jos de Stația de Epurare se formează râul Bâc, a cărui apă este folosită pentru irigarea terenurilor agricole", a explicat directorul S.A. „Apă-Canal Chișinău", Veronica Herța.
Veronica Herța consideră că doar atunci când locuitorii capitalei vor vedea cu ochii lor dezastrul ecologic de la Stația de Epurare, vor conștientiza cât de important este ceea ce se varsă în rețeaua de canalizare.
Autor: Valeria Fortuna