Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vacanța de Paște: Câte zile se vor odihni elevii din Moldova

Toți elevii, de la mic la mare, așteaptă cu nerăbdare vacanța de Paște.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Astăzi a fost ultima zi de școală înainte de vacanța de Paște: elevii urmează să stea acasă 10 zile.

Conform structurii anului școlar pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, anul 2017 — 2018, vacanța de Paște din acest an este prevăzută pentru perioada 7 — 16 aprilie.

Când va începe vacanța mare?

Reforma învățământului - ce discipline vor fi excluse din programa școlară

În vacanța de vară elevii pleacă la date diferite. Pentru cei din clasele I — VIII și X — XI, odihna de vară începe în data de 1 iunie 2018 și va dura până la 31 august. Pentru absolvenții claselor a IX-a și a XII-a, anul de învățământ se încheie pe 25 mai, după care urmează examenele de absolvire.

Examenele bat la ușă

Potrivit planului aprobat anterior, testarea de sfârșit de an a elevilor claselor a I — IV se va desfășura de la 3 până la 22 mai. Examenele de absolvire vor avea loc în perioadele următoare: pentru elevii claselor a IX-a (gimnaziale) — de la 4 până la 14 iunie; pentru clasele a XII-a (liceale) — de la 5 până la 22 iunie.

Ca și în anii precedenți, examenele de bacalaureat pentru absolvenții claselor a XII-a se vor desfășura în săli de clasă în care vor fi montate camere de supraveghere.