Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Autoritatea Națională de Integritate nu va expertiza actele legislative

Comisia Juridică, Numiri și Imunități a Parlamentului a avizat negativ un proiect de lege înaintat de opoziție, care prevedea stabilirea obligativității expertizei de integritate la proiectele de legi examinate.
Sputnik
Autoritatea Națională de Integritate nu va expertiza actele legislative

Potrivit inițiativei legislative, expertiza de integritate urma să fie efectuată de către Autoritatea Naţională de Integritate și să fie obligatorie pentru toate proiectele de acte legislative.

Autorul proiectului, deputatul Adrian Lebedinschi, a declarat pentru studioul de radio Sputnik Moldova că expertiza anticorupție este insuficientă pentru descoperirea și evitarea tuturor pericolelor legate de conflictele de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor. Astfel, în opinia lui, este necesară completarea legii cu obligativitatea efectuării expertizei de integritate a tuturor actelor legislative înaintate spre examinare.

"Din păcate, Comisia Juridică a respins această inițiativă legislativă", a mai spus deputatul Adrian Lebedinschi, care a precizat că în final el și-a retras proiectul e lege din agenda Parlamentului.