Accidente

Ucidere în masă la o școală: 17 adolescenți și-au pierdut viața - FOTO

Un tânăr de 19 ani a deschis focul la o școală din statul american Florida
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Cel puțin 17 persoane, majoritatea adolescenți, au fost ucise aseară la liceul din Parkland, Florida, potrivit digi24.ro.

Atacatorul, Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, este un fost elev al liceului, care fusese exmatriculat din motive disciplinare. Acesta a fost arestat și este audiat de Poliție.

Potrivit sursei, suspectul a atacat cu o armă de tip AR-15, purta mască de gaze și avea asupra sa și grenade.

Imagini șocante de la New York: Atacul terorist pe pista de biciclete

„Este o zi oribilă, oribilă. Pur și simplu rugați-vă pentru acest oraș. Rugați-vă pentru această școală, pentru părinți, pentru cei care și-au pierdut viața", a declarat șeriful Scott Israel.

Cel puțin 12 victime au murit în școală, una afară și două ulterior, la spital.

Atacul de la Marjory Stoneman Douglas High School a fost anunțat la câteva minute după ora 3:00 după-amiază (ora locală).

Anchetatorii cred că suspectul a activat mai întâi alarma de incendiu pentru a determina oamenii să iasă din clase și să crească astfel numărul victimelor, potrivit unei surse citate de CNN, scrie digi24.ro.

Люди на месте стрельбы в школе Marjory Stoneman Douglas High School в штате Флорида, США

În timpul atacului, mulți elevi și-au găsit adăpost în clase, sub bănci. Unii elevi și-au folosit telefoanele mobile pentru a trimite mesaje celor dragi și chiar au apucat să filmeze și să posteze pe rețelele sociale.

Suspectul ar fi încercat inițial să se amestece în mulțimea de studenți care încerca să fugă, însă planulnu i-a reușit și a fost prins după circa o oră.

Culmea este că Parkland, cu o populație de 31.000 de oameni în 2016, fusese numit cel mai sigur oraș din Florida anul trecut.

Родители ждут новостей после стрельбы в школе Marjory Stoneman Douglas High School в штате Флорида, США