Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atletul Liviu Croitoru se pregătește pentru Jocurile Olimpice de vară

Liviu Croitoru a plecat în cantonamente în Portugalia.
Sputnik
Atletul Liviu Croitoru se pregătește pentru Jocurile Olimpice de vară

Atletul Liviu Croitoru va participa la Jocurile Olimpice de vară, care se vor desfășura în anul 2020, la Tokyo, Japonia. Sportivul a plecat în cantonamente în Portugalia, pentru a se pregăti de competiție. Liviu Croitoru a relatat despre felul în care se pregătește de competiție în cadrul unui interviu realizat de jurnalista Maria Dimineț.

"Am început pregătirile pentru Jocurile Olimpice de vară din 2020. În acest scop, merg în cantonamente în Portugalia. Pentru a mă pregăti bine de competiție, am nevoie de munți, mare și condiții climaterice potrivite. În Republica Moldova nu există aceste condiții, ca urmare nu poți face atletism de performanță".

Pentru atletul Liviu Croitoru nu există zile odihnă sau sărbători. Sportivul are posibilitatea să se relaxeze doar în timpul masajului de recuperare.

"Mă trezesc la 07:00. Fac gimnastică și iau dejunul. Apoi încep antrenamentul, câte două ore în prima parte a zilei. După masă fac yoga, exerciții necesare pentru întreținerea sănătății mintale. La 17:00 continui antrenamentele. Seara urmează masajul de recuperare. Masajul este dureros, din cauza microtraumatismelor obținute în timpul antrenamentelor".

Liviu Croitoru a explicat de ce a renunțat la viața socială:

"Dacă un sportiv combină jobul cu sportul, nu va atinge performanțele dorite. Eu am renunțat la viața socială, deoarece scopul meu este să fac atletism de performanță. Scopul meu este să ajung la Jocurile Olimpice de vară și să obțin rezultate bune. Vreau să trăiesc această experiență, la care vizează aproximativ 70 la sută dintre sportivii începători. Majoritatea dintre ei abandonează visul, în favoarea bunăstării sociale. Eu vreau să merg până la capăt și să-mi realizez visul".

Liviu Croitoru a învins, anul trecut, în cursa atletică din Cipru. De asemenea, atletul a obținut primul loc la  maratonul caritabil "Wings for Life World Run", care a avut loc în anul 2016, în Georgia.

Mai multe detalii aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț