Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mihai Moldovanu ripostează. Ce făcea, de fapt, cu directorul Spitalului nr.1

Mihai Moldovanu respinge acuzațiile Silviei Radu privind risipirea banilor publici. Cum argumentează șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău decizia de a procurara un ascensor de un milion de lei pentru Spitalul nr.1 din Capitală.
Sputnik
Mihai Moldovanu ripostează. Ce făcea, de fapt, cu directorul Spitalului nr.1

Șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, neagă că ar fi chefuit, în timpul orelor de muncă, împreună cu directorul Spitalului nr 1 din Chișinău, așa cum afirmă Silviei Radu. 

Moldovanu spune că ceea ce a văzut Silvia Radu la Spitalul nr. 1 nu era altceva decât un simplu prânz colegial în timp căruia i-a fost prezentat raportul de activitate al instituției pentru anul 2017, iar pe masa nu erau decât plăcinte, fructe și ceai. 

„Nu era banchet, ci prezentarea raportului, iar pe masă erau plăcinte, un platou cu fructe și ceai", a declarat Mihai Moldovanu. 

Mai mult, șeful Direcției Sănătate susține că Silvia Radu nu are dreptate când spune că situația din Spitalul nr. 1 este dezastruoasă, enumerând realizările în cadrul acestei instituției. 

„Nu poți să inspectezi un spital și să-ți creezi o impresie despre tot sistemul. Într-adevăr, pe teritoriul acestui spital sunt șase imobile. S-a început modernizarea celor mai solicitate secții: secțiile solicitate de bătrâni, secțiile de terapie, chirurgie, reanimare, unitatea primiri urgenţe. Anul acesta am planificat repararea a altor două secții de obstetrică. Am reparat secția ginecologie. Ne mai trebuie 2-3 ani și vom ajunge și la blocul neonatal. Totul se face cu timpul, nu într-un singur an", a declarat Mihai Moldovanu. Totodată, șeful Direcției Sănătate spune că schimbarea ascensorului care a costat un milion de lei a fost mai mult decât o necesitate.

„Sunt blocuri care au 50-60 de ani, iar ascensoarele acestor spitale nu au fost schimbate niciodată. Asta oare nu ține de securitatea copilului când trebuie transportat de la un etaj la altul? Schimbarea acelui lift a constituit 10% din investițiile totale de modernizare. Anul acesta am vrut să mai schimbăm un lift, dar dacă dna nu ne va permite, nu vom face acest lucru", a adăugat Mihai Moldovanu. 

Mihai Moldovanu sugerează că Silvia Radu ar vrea să-l demită, motiv pentru care îl ceartă în public.

„Am fost de 3-4 ori la doamna Radu în cabinet. Dacă are de gând să mă demită, să-mi spună direct, dar nu așa public", a adăugat Mihai Moldovanu. 

Amintim că primarul interimar Silvia Radu a adus critici dure la adresa conducerii Direcției Sănătate din cadrul Primăriei și i-a sugerat lui Mihai Moldovanu că ar trebui să-și dea demisia de onoare. Precizarea a fost făcută după ce au fost enumerate un șir de nereguli permise de Direcție în ceea ce privește cheltuirea banilor publici.

Mai mult, Silvia Radu spune că în timpul unei vizite inopinate, efectuate săptămâna trecută la Spitalul nr. 1 din Chișinău, l-a găsit acolo pe Mihai Moldovanu care chefuia împreună cu directorul instituției și șeful fracțiunii PL din CMC, Ion Cebanu. Radu spune că totul se întâmpla în timpul programului de lucru, iar de pe masa acestora nu lipseau băuturile alcoolice. Mai mult, unele secții din cadrul instituției erau încuiate, deși la ușile acestora erau cozi la care stăteau zeci de pacienți.