Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine nu are un loc de muncă în Moldova nu trebuie să rateze această șansă

Important pentru cei care nu au un loc de muncă în Moldova. Viața lor se poate schimba săptămâna aceasta
Sputnik

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. În perioada 31 ianuarie-4 februarie, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează Târgul Locurilor de Muncă. Evenimentul se va desfășura în cadrul celei de-a XVII-a ediții a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”.

Potrivit ANOFM, la Târgul Locurilor de Muncă și-au anunțat disponibilitatea de a participa 30 de agenţi economici din diverse domenii de activitate ale economiei naţionale, cu circa 1000 de locuri de muncă vacante pentru diferite categorii sociale: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane angajate, dar care doresc să-şi schimbe locul de muncă, candidaţi cu experienţă profesională, tineri specialişti sau cei care nu deţin o profesie.

Peste 10 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite pentru șomerii din Moldova

Pe platoul Târgului vor fi amplasate posturile de autoinformare electronică, care vor oferi vizitatorilor posibilitatea să acceseze gratuit portalul locurilor de muncă www.angajat.md și platforma Târgului on-line al locurilor de muncă www.e-angajare.md.

Totodată, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au șansa să obțină informații despre serviciile prestate de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, despre cele peste 8800 de locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, dintre care peste 3700 de locuri vacante în Chişinău.

Tot în perioada 31 ianuarie-4 februarie, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va organiza și Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a XV-a, cu genericul „Locuri de muncă din industria prelucrătoare”. Târgul electronic va fi disponibil pe platforma  www.e-angajare.md și va întruni peste 150 de companii, astfel încât persoanele care caută un loc de muncă vor avea posibilitatea de a alege serviciul potrivit din cele peste 3000 de locuri vacante disponibile și de a depune direct CV-ul pentru acesta.