Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Reforma Guvernului: Experții explică de ce oamenii refuză să muncească la stat

În urma reformei guvernamentale, în sistem au rămas oamenii mai puțin experimentați, care au un volum de muncă dublu. Declarația a fost făcută de expertul în politici publice Oleg Tofilat, în cadrul unei emisiuni realizare în studioul Sputnik Moldova.
Sputnik
Reforma Guvernului: Experții explică de ce oamenii refuză să muncească la stat

 

„Din nefericire, foarte mulți oamenii experimentați au plecat. În mare măsură, s-a redus o bună parte din funcții. S-a redus o parte din funcțiile de conducere de nivel mediu, precum șefi de direcții sau șefi adjuncți de direcții. Și specialiștii, pur și simplu, au refuzat să accepte funcții de consultanți simpli, ei fiind șefi de direcție", a spus Oleg Tofilat.

O altă cauză din care oamenii refuză să muncească în administrația publică este că salariile sunt mici, a mai spus Oleg Tofilat. Iar în noile condiții, nivelul de muncă este extrem de mare.

Oleg Tofilat a făcut aceste afirmații în cadrul unei emisiuni în care a fost analizat modul de reformare a Guvernului, care a redus 9 cele 16 ministere pe care le avea Executivul până la reformă.