Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

(VIDEO) Iată ce s-a întâmplat în această noapte din cauza ninsorilor abundente

Peste 400 de salvatori au intervenit noaptea trecută în diferite localități din țară pentru a debloca mai multe autoturisme
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 ian — Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă să activeze într-un regim de urgență după precipitațiile de ninsoare căzute pe teritoriul țării.

Pe parcursul nopții, pompierii și salvatorii au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule înzăpezite în apropiere de localitățile Troița Nouă, Geamăna, Varnița, Delacău, Ciobanovca, din raionul Anenii Noi. Au fost astfel deblocate peste 100 unități de transport. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie și în preajma localităților Coșcalia și Chircăiești din raionul Căușeni.

Pompierii au mai scos din nămeți două autobuse cu oameni, inclusiv cu un grup de copii care trebuiau să ajungă la școală.

La moment, se circulă cu dificultate pe unele porțiuni ale șeselelor Anenii Noi — Căușeni — Ștefan Vodă, Veșneovca — Cantemir, Vulcănești — Cahul — Taraclia, Leova — Cantemir.

Potrivit informației IGSU, cele 121 de intervenții din această noapte au avut loc în raioanele Șoldănești, Telenești, Rezina, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Dubăsari, Criuleni, Comrat, Taraclia, Drochia, Soroca, Florești și în municipiul Chișinău.

Distribuitorii de energie electrică au precizat că în această dimineață mai rămâneau deconectate de la curentul electric 166 de localități din 15 raioane.