Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Primele declarații ale lui Chiril Gaburici de la cârma Ministerului Economiei

Proaspătul ministru al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, spune că țara noastră întrunește toate condițiile, atât pe plan intern, cât și extern, pentru a înregistra rezultate economice considerabile
Sputnik
Primele declarații ale lui Chiril Gaburici de la cârma Ministerului Economiei

Chiril Gaburici dă asigurări că nu va tolera corupția în cadrul Ministerului Economiei, iar din experiența sa în domeniul afacerilor, dar și din cea de prim-ministru, cunoaște foarte bine ce trebuie de făcut pentru a îmbunătăți viața cetățenilor, dar și care sunt factorii care frânează procesul de dezvoltare a țării.

„Cum a spus și domnul prim-ministru, există toate premisele și toate ingredientele, atât pe plan intern, cât și extern, pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. Pe plan intern, avem susținerea politică, iar asta ne va asigura o flexibilitate mai mare. Iar pe plan extern avem susținerea partenerilor de dezvoltare și dorința lor de a ne ajuta. Din experiența mea personală în domeniul afacerilor, dar și experiența scurtă de prim-ministru, cunosc foarte bine ce trebuie de făcut, dar cunosc și care sunt impedimentele, motiv pentru care ne va fi mai ușor. Eu voi lucra cu toată lumea și vreau să vă spun că nu tolerez corupția sau schemele tenebre. Asta doar afectează imaginea Ministerului", a declarat Chiril Gaburici.

În ceea ce ține de relația Republicii Moldova cu partenerii externi și reformele din țara noastră, Chiril Gaburici spune franc: „Trebuie să vorbim mai puțin despre reforme, dar să le implementăm".

Potrivit lui Gaburici, rezultatul final al acțiunilor Guvernului Filip depinde de implicarea fiecăruia.

„Este o responsabilitate colectivă și depinde de fiecare dintre noi cum se va implica pentru a atinge scopul final", a încheiat Chiril Gaburici.