Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Benzina și motorina se scumpesc din nou: Cât ar putea costa carburanții

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon pentru ziua de vineri, 4 februarie.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Benzina și motorina s-ar putea scumpi și mâine. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți valabile pentru data de 4 februarie.

Astfel, benzina de tip 95 se scumpește cu încă cinci bani și va costa 23,27 de lei. Și prețul plafon la motorină stabilit pentru 4 februarie este mai mare cu patru bani. Astfel, pentru un litru de motorină am putea achita până la 20,17 de lei.

Creșterea prețurilor la produsele petroliere în noul este cauzată în mare parte faptului că, începând cu 1 ianuarie 2022, s-au majorat cotele accizelor prevăzute de Codul Fiscal al Republicii Moldova.
Totodată, săptămâna trecută ANRE a emis un comunicat de presă în care a explicat că cotația petrolului Brent a depășit pragul de 90 de dolari pentru un baril, continuând astfel ascensiunea care a început încă la sfârșitul anului trecut. Potrivit ANRE, aceeași tendință se păstrează și la cotațiile Platts pentru benzină și motorină, care acum sunt tranzacționate la prețuri ce depășesc 840$/tona și respectiv 770 $/tona, reprezentând cel mai înalt nivel înregistrat în ultimii 7 ani.
Кишиневские пенсионеры покупают социальный хлеб в 7 утра - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Galerie foto
Pensionarii moldoveni se îmbulzesc să cumpere pâine socială
Fluxul de știri
0