Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina, dispusă spre a „face concesii” Rusiei

© Sputnik / StringerФлаг Украины на здании Верховной рады в Киеве
Флаг Украины на здании Верховной рады в Киеве - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Kievul este dispus să discute cu Moscova și să facă concesii pentru a ajuta la asigurarea păcii, a declarat miercuri ministrul de Externe al Ucrainei.
BUCUREŞTI, 10 dec – Sputnik, Doina Crainic. Kievul este dispus să discute cu Moscova și să facă concesii pentru a ajuta la asigurarea păcii, dar nu va face compromisuri cu privire la vreun lucru pe care îl consideră a fi de „importanță majoră”, a declarat miercuri ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba.
Vorbind într-un interviu pentru ziarul britanic Sky News, Kuleba a sugerat că Kievul ar fi bucuros să asculte orice cereri „rezonabile” din partea Rusiei.
„Suntem constructivi și suntem gata să facem concesii dacă Rusia va răspunde în acelaşi fel, dar nu vom face concesii cu privire la chestiuni care sunt de importanță majoră pentru dezvoltarea statului ucrainean, cum ar fi integrarea noastră europeană și euro-atlantică”, a spus Kuleba, citat de RT.
Ministrul s-a referit în special la ambiția Kievului de a deveni stat membru al Uniunii Europene și al NATO. Aderarea ţării la NATO este, de mult timp, considerată o linie roșie de Moscova, care s-a opus în mod constant expansiunii organizaţiei spre est.
„Cerințele trebuie să fie rezonabile și legitime. Cerinţa Rusiei ca Ucraina să-și abandoneze politica externă este ilegitimă. Numai poporul din Ucraina va fi cel care va alege ce vrea să facă”, a adăugat Kuleba.
Interviul cu ministrul ucrainean de Externe vine în timp ce tensiunile continuă să crească la granița dintre Rusia și Ucraina, Kievul temându-se că Moscova încearcă să organizeze o invazie militară în următoarele luni. Kremlinul a negat însă în mod constant că ar avea această intenţie.
Fluxul de știri
0