Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin dă un exemplu de corectitudine, chiar când e vorba de Ucraina

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaDiscursul lui Vladimir Putin la summitul BRICS
Discursul lui Vladimir Putin la summitul BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
”Reputația de „partener absolut de încredere din toate punctele de vedere” nu trebuie să fie pătată în niciun fel
BUCUREȘTI, 7 oct – Sputnik. Președintele Vladimir Putin dă o lecție de corectitudine și respect pentru reputația Rusiei cerând, în plină criză a relațiilor cu Kievul că tranzitul de gaze prin Ucraina este menținut și Gazprom onorează contractele existente.
Russia Today relatează că Putin l-a instruit în acest sens pe ministrul rus al Energiei, Nikolay Shulginov, să se asigure personal că se vor onora contractele existente.
”Nu ar trebui să punem pe nimeni într-o situație dificilă, inclusiv Ucraina, în ciuda tuturor problemelor legate de relațiile ruso-ucrainene din acest moment”, i-a spus Putin aseară ministrului Energiei.
Ca o dovadă a corectitudinii sale, președintele rus a spus că este conștient că, potrivit calculelor Gazprom, utilizarea Nord Stream 2 pentru tranzitarea gazelor din Rusia în Germania ar fi cu 3 miliarde de dolari mai ieftină decât tranzitarea prin Ucraina, dar consideră că respectarea contractelor din trecut este mai importantă decât profitul.
Putin a spus că reputația Gazprom de „partener absolut de încredere din toate punctele de vedere” nu ar trebui să fie pătată în niciun fel.
Fluxul de știri
0