Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

”Intersecții” cu Andrei Porubin

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Geograful Valeriu Cazac a activat mai mulți ani în domeniul meteorologiei. El este printre puținii moldoveni care a cucerit continentul de gheață- Antarctida, activând acolo în calitate de specialist în meteorologie.

Geograful Valeriu Cazac   a activat mai mulți ani în domeniul meteorologiei. El mai este printre puținii moldoveni care a cucerit continentul de gheață- Antarctida, activând acolo în calitate de specialist în meteorologie. V.Cazac susține că atât Polul Nord, cât și Polul Sud, decid clima la nivel global, iar o eventuală încălzire în aceste zone ar afecta întreaga planetă.  Și dacă polii își vor schimba regimul la plus, atunci întreaga planetă va avea de suferit.  Potrivit oamenilor de știință, aproximativ 90% din gheața și 70% din rezervele de apă dulce ale planetei se află în Antarctica. Dacă s-ar topi toată gheața de aici, nivelul mărilor lumii ar crește cu aproximativ 60 de metri.

     Ce lecții de viață i-a oferit Antarctida, cum se văd problemele Republicii Moldova de la extremitatea de Sud a globului pămîntesc – aflăm din emisiunea ”Intersecții”. Autor – Andrei Porubin.

 

 

Fluxul de știri
0