Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situația pandemică în Capitală rămâne critică: Ce propun autoritățile

© Sputnik / Anatolii KiriakCentrul COVID-19 Chisinau MoldExpo
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Abonare
Situația pandemică în Chișinău rămâne alarmantă, iar numărul îmbolnăvirilor continuă să crească. Despre aceasta au anunțat reprezentanții serviciilor municipale în cadrul ședinței săptămânale.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Tatiana Bucearschi, șefa Direcției asistență socială și sănătate publică, a declarat în cadrul ședinței Primăriei că, de la începutul pandemiei, în Chișinău s-au înregistrat 89 931 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 67 408 persoane s-au vindecat, iar 1 370 au decedat. 

Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Societate
Ceban a anunțat câți bani se cheltuiesc pentru tratarea bolnavilor de COVID-19
"La momentul actual, cu forme ușoare de tratament sunt înregistrați 6 735 de pacienți. Capacitatea de spitalizare este de 1 665 de paturi și 200 de paturi de triaj. Sunt disponibile 1 413 paturi pentru adulți, 167 de paturi pentru copii, 55 de paturi pentru maternitate, 30 de paturi paliative și 200 de paturi pentru triaj. Duminică erau internați 1 454 de pacienți confirmați cu coronavirus, dintre care 75 de pacienți în stare foarte gravă, 574 în stare gravă, 756 în stare medie și 46 în stare ușoară", a precizat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției asistență socială și sănătate. 

Totodată, Bucearschi a anunțat că pe perioada stării de urgență, adică până în 15 aprilie, produsele alimentare pentru persoanele social-vulnerabile vor fi acordate la pachet. 

"Beneficiarii acestor servicii vor fi informați unde și cum își vor ridica pachetele. Cei țintuiți la pat vor primi pachetele prin angajații Direcției asistență socială", a mai spus șefa Direcției asistență socială și sănătate. 

Primarul Ion Ceban a anunțat că procesul de vaccinare a angajaților medicali este în plină desfășurare, iar personalul medical nu este reticent în acest sens. 

Медсестра с вакциной AstraZeneca в Сеуле  - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Societate
Strategia de vaccinare în UE este greșită – oficial european
"Avem aproximativ 1 milion de oameni în Capitală. Conform planului de vaccinare, am realizat toată procedura pentru a începe procesul. Prioritizăm vaccinarea, inclusiv în zilele de odihnă. Duminică am avut vaccinate 1400 de cadre medicale. Suntem în așteptarea vaccinurilor. Primăria va colabora cu autoritățile centrale și cele din subordine pentru soluționarea provocărilor", a spus Ion Ceban, edilul-șef al Capitalei.

Autoritățile municipale au îndemnat cetățenii să respecte măsurile de protecție împotriva virusului ucigaș, întrucât este singura soluție de a se proteja de infecție. 

Pe 2 martie, în Republica Moldova a demarat campania de vaccinare împotriva noului coronavirus.

În cadrul campaniei de imunizare vor fi vaccinați mai întâi cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale.

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova pe 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România. Iar pe 5 martie în țară au ajuns alte 14 400 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Este vorba la fel de preparatul AstraZeneca (producător - Coreea de Sud).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0