Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gazprom a prelungit contractul de furnizare a gazelor naturale în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausГазовая плита
Газовая плита  - Sputnik Moldova
Abonare
Furnizarea combustibilului albastru va fi efectuată pe traseul tradițional, adică în tranzit prin Ucraina.

CHIȘINĂU, 31 dec – Sputnik. Termenul contractelor dintre Gazprom și compania Moldovagaz pentru furnizarea de gaze naturale și tranzitul acestora pe teritoriul Moldovei a fost prelungit cu un an. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Moldovagaz.

 

"Contractele în vigoare pentru tranzitare și furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova de către SAP „Gazprom” sunt prelungite cu un an. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, actele respective au fost aprobate la ședința Consiliului de observatori al întreprinderii și semnate în ordinea stabilită” - se menționează în mesajul postat pe site-ul Moldovagaz.

Gazul este furnizat Republicii Moldova din Rusia în tranzit prin Ucraina. Concernul rus „Gazprom”, care deține 50% în SA „Moldovagaz”, este principalul furnizor de gaze pentru Moldova.

Gas compressor station - Sputnik Moldova
Cât de mult ar putea pierde Moldova cumpărând gazul din Europa

Republica cumpără combustibil albastru de la Gazprom în baza unui acord semnat încă în 2008. Acest acord este reînnoit în mod regulat.

De exemplu, la 31 decembrie 2019, Moldovagaz și Gazprom au semnat un act adițional la contractul privind aprovizionarea cu gaze a Moldovei și organizarea tranzitului prin țară. Livrarea combustibilului albastru se efectuează de-a lungul traseului tradițional.

„Gazprom” deține 50% din acțiunile SA „Moldovagaz”, Guvernul Republicii Moldova - 35,33%, administrația de la Tiraspol - 13,44%, alți acționari - 1,23% din acțiuni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0