Franţa, către un al treilea lockdown?

© SputnikTour Eiffel
Tour Eiffel  - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui consilier ministerial din guvernul francez intervievat de Le Parisien, la data de 7 ianuarie „ar trebui să cunoaștem impactul sărbătorilor de Crăciun asupra evoluţiei epidemiei”.

BUCUREŞTI, 29 dec – Sputnik. Marți, un nou Consiliu al Apărării va analiza evoluția situației sanitare din Franța. Posibilitatea introducerii unor „măsuri mai restrictive” va fi studiată pentru anumite regiuni, cum ar fi Grand Est, Bourgogne-Franche-Comté și departamentul Alpes-Maritimes.

„Am putea lua în considerare măsuri mai restrictive la nivel regional sau de departament. De exemplu, să creştem intervalul în care este oprită ieşirea din casă în aceste teritorii”, a precizat o sursă guvernamentală citată de Le Parisien.

„Toate opțiunile sunt pe masă”

„De la început, am spus mereu același lucru: că toate opțiunile sunt pe masă”, a spus o sursă apropiată ministrului Sănătăţii citată de Le Parisien.

Ситуация в Лондоне в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Marea Britanie, în lockdown de nivelul 5? reacţii în social media

Potrivit unui consilier al Ministerului Sănătății, „este ca și cum am întreba un căpitan de vas dacă trebuie să ridice pânzele într-o furtună. El va spune da. Dar nu știm dacă vine furtuna sau nu ...”, a declarat acesta, citat de Sputnik France

„Momentul adevărului va fi pe 7 ianuarie. La această dată ar trebui să cunoaștem impactul sărbătorilor de Crăciun asupra cifrelor epidemiei”, a spus consilierul ministerial.

Un al treilea lockdown nu este exclus

Cu ocazia lansării campaniei de vaccinare în Franța pe 27 decembrie, ministrul Sănătății, Olivier Véran, a avertizat, într-un interviu acordat Journal du dimanche, că nu este exclusă instituirea unui al treilea lockdown.

Acesta a mai spus că situația este deja îngrijorătoare în Grand Est, Bourgogne-Franche-Comté și departamentul Alpes-Maritimes, începând cu Nisa, unde s-a înregistrat „o creștere a incidenței în rândul persoanelor în vârstă din unele zone rurale”.

Mai mulți primari din estul Franței, inclusiv al oraşului Reims, au propus, în urmă cu câteva zile, reintroducerea unor restricţii mai dure fie la nivel teritorial, fie la nivel național.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0