Cât costă euro și dolarul în zilele libere: Cursul valutar BNM pentru 27-31 august

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Leul moldovenesc a fost pus în circulaţie pe 29 noiembrie 1993. Care este raportul dintre moneda națională și cele mai importante valute de referință în ziua în care marcăm 29 de ani de Independență? Iată cursul valutar oficial anunțat de Banca Națională.

CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Pentru intervalul 27-31 august sunt valabile cotațiile valutare anunțate de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 26 august, care a fost ultima zi lucrătoare din această săptămână pentru angajații din sfera bugetară.

Astfel, la cursul valutar oficial anunțat de BNM, un dolar american echivalează cu 16,62 lei, un euro – cu 19,66 lei, o hrivnă ucraineană – cu 61 de bani, un leu românesc – cu 4,06 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 26 august
Cât costă euro și dolarul în zilele libere: Cursul valutar BNM pentru 27-31 august - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 26 august

În aceste cotații oficiale ale BNM, leul moldovenesc se depreciază ușor în raport cu toate principalele valute de referință, cu excepția rublei rusești. Dolarul urcă cu 2 bani, iar euro și hrivna ucraineană câștigă câte un ban.

Angajat în birou - Sputnik Moldova
Îngrijorător: Câți moldoveni își vor pierde locul de muncă în anul acesta – Date oficiale

Leul românesc urcă ușor, în timp ce rubla rusească scade nesemnificativ – prețul acestor valute a rămas la nivelul anterior.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Leul moldovenesc și-a sărbătorit cea de-a 26-a aniversare pe 29 noiembrie 2019. Moneda națională a fost pusă în circulaţie pe 29 noiembrie 1993, la doi ani după Proclamarea Independenței. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0