Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Înregistrare VIDEO: Flagrant - 5000 de euro mita pentru un polițist – ce a vrut să facă

© Sputnik / Mihai CarausGirofarul mașinei de poliție
Girofarul mașinei de poliție - Sputnik Moldova
Abonare
Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Râșcani a fost reținut în flagrant de ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție, dar și procurori, în timp ce lua 5 mii de euro mită.

CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Structurile de drept au stabilit că ofițerul de poliție din cadrul Inspectoratului Râșcani a cerut mită 5 mii de euro de la un șofer care era cercetat penal pentru jaf și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. Astfel, în schimbul banilor, omul legii urma să adopte o decizie favorabilă în privința conducătorului auto și să-l scutească de pedeapsă.

Planurile polițistului însă au fost date peste cap de către ofițerii SPIA și procurorii anticorupție. Aceștia l-au reținut pe polițist în flagrant delict, chiar în momentul când primea banii. Dacă va fi găsit vinovat, omul legii riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani, amendă de până la 400 de mii de lei și privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani. Forțele de ordine continuă investigarea circumstanțelor acestui caz. 

În acest context, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere, iar în cazul în care cunosc sau se pretind a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia fierbinte 1520.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0