Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va fi sau nu celebrat în acest an Paștele Blajinilor? Ce spune premierul Ion Chicu

© Sputnik / Anatolii KiriakCimitirul Armenesc
Cimitirul Armenesc  - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu susține că, cel mai probabil, Paștele Blajinilor va fi celebrat în iunie, așa cum s-a anunțat anterior. O decizie în acest sens urmează să fie luată astăzi.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a participat la o emisiune de la postul de televiziune N4, unde a fost întrebat dacă va mai fi amânat sau chiar anulat Paștele Blajinilor. 

Митрополит Владимир - Sputnik Moldova
Societate
Mitropolia cere ”atitudine temperată”. Ion Chicu: ”Regulile sunt pentru viața oamenilor”

„Vom discuta la ședința Comisiei pentru Sănătate Publică. Am pregătit deja instrucțiuni ca să știe ce trebuie să facă persoanele, dacă vor să meargă la cimitir. (...) Vom ruga însă să meargă un singur om la cimitir, nu  toată familia. Nu vom amâna și nu vom interzice acest obicei, pentru că am permis serviciile divine în aer liber și asta e aproape că același lucru. Sunt aceste instrucțiuni, mâine vom discuta, dar cred că nu vom amâna încă o dată”, a declarat prim-ministrul. 

Amintim că sărbătoarea Paștele Blajinilor a fost amânată pentru 7 și 8 iunie din cauza răspândirii coronavirusului. Decizia a fost luată de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0