Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte persoane au traversat frontiera Moldovei în ultimele 24 de ore

© Photo : Poliția de Frontieră Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie
Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie  - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră raportează aproape 1.200 de intrări în Republica Moldova timp de 24 de ore. Cele mai multe dintre ele s-au înregistrat prin punctul de trecere Leușeni – 508. Nicio persoană n-a prezentat simptome de COVID-19. 

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Un număr de 2.294 de traversări ale frontierei de stat a fost înregistrat din dimineața de 6 mai până în dimineața zilei de 7 mai.

Din totalul traversărilor, peste o jumătate, 1.180, s-au produs pe sensul de intrare în Republica Moldova - 768 de treceri la frontiera moldo-română și 412 treceri la frontiera cu Ucraina.

Nicio persoană n-a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19, informează Poliția de Frontieră.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei, la intrare, au fost PTF Leușeni – 508 traversări; PTF Tudora – 156 de traversări; PTF Sculeni – 141 de traversări; PTF Otaci –  121 de traversări; PTF Giurgiulești-Galați - 119 traversări.

Avion - Sputnik Moldova
Societate
Noi curse charter de repatriere până pe 17 mai: Prețul biletelor de avion

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2.294 de persoane și completate 1.180 de fișe epidemiologice individuale. De asemenea, 954 de persoane au completat declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. 

Polițiștii de frontieră au înregistrat mai multe acțiuni ilegale în intervalul menționat. Zece persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și s-a atestat o tentativă de transportare ilegală a bunurilor peste frontieră. O persoană a fost identificată la controlul trecerii frontierei cu consemn, iar un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul ultimelor 24 de ore au înregistrat 141 de apeluri de la cetățeni, oferindu-le consultații despre situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0