Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu leul la început de săptămână: Curs valutar BNM

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Leul păstrează tendinţa de săptămâna trecută şi continuă să se deprecieze în raport cu principalele valute de referinţă.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru ziua de luni, un dolar american echivalează cu 17,49 lei, un euro – cu 19,23 lei, o hrivnă ucraineană – cu 73 de bani, un leu românesc – cu 4,02 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 27 de bani.

Monede BNM - Sputnik Moldova
Societate
Leul moldovenesc își sărbătorește aniversarea: Monede noi lansate de BNM – Foto

Astfel, dolarul s-a scumpit ci aproape 5 bani, iar un euro costă cu 4 bani mai mult decât la sfârşitul săptămânii trecute.

La sfârşitul săptămânii trecute, leul s-a depreciat în raport cu principalele valute de referință trei zile consecutiv. În total, euro și dolarul s-au scumpit cu 3-5 bani în intervalul 25-29 decembrie..

Deprecierea monedei naționale este însă nesemnificativă și lentă în această perioadă. Tendința rezultă din modificarea raportului dintre ofertă și cerere și practic nu are impact asupra pieței valutare interne și a economiei în general.

Fluxul de știri
0