Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul Sandu, în ședință, în timpul învestirii unui nou Guvern

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Guvernului
Ședința Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce Parlamentul Republicii Moldova decide asupra învestirii unui nou Guvern, Executivul condus de Maia Sandu, demis pe 12 noiembrie, se află în ședință. Pe ordinea de zi au fost incluse două subiecte.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova decide asupra învestirii noului Guvern de tehnocrați, Executivul condus de Maia Sandu, demis pe 12 noiembrie, se află în ședință. Pe ordinea de zi au fost incluse două subiecte.

Andrei Năstase și Maia Sandu - Sputnik Moldova
Andrei Năstase, în spatele demisiei Maiei Sandu

Primul subiect, cu privire la cadre, a fost prezentat de premierul în demisie Maia Sandu. Aceasta a anunțat despre eliberarea lui Andrei Spânu din funcția de secretar general al Guvernului, în baza cererii de demisie.

Al doilea subiect inclus pe ordinea de zi a ședinței Guvernului demis s-a referit la repartizarea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2019.

La finalul ședinței, Maia Sandu le-a spus foștilor colegi că „se pare că aceasta a fost ultima ședință a acestui Guvern” și nu a ezitat să le mulțumească.

„A fost o onoare și o plăcere să lucrez cu dumneavoastră. Vă mulțumesc mult. Sunteți o echipă minunată. Vă mulțumesc pentru ce ați făcut pentru cetățeni și vă îndemn să lucrăm în continuare în interesul cetățeanului”, a declarat Maia Sandu.

Nu s-a abținut de la declarații nici Andrei Năstase, ministrul în demisie de la Interne.

Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sand / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду - Sputnik Moldova
Video
Conferința de presă a președintelui Igor Dodon după căderea Guvernului Sandu

„Asistăm la o operațiune coordonată la cel mai înalt nivel, cel prezidențial, de a stopa reclădirea statului de drept. Una din cele mai importante mize o reprezintă preluarea controlului asupra Ministerului Afacerilor Interne. Îmi exprim public speranța că viitorul ministru nu va accepta ceea ce se pare a fi reinstaurarea autoritarismului în Republica Moldova”, a spus Andrei Năstase.

Amintim, Guvernul Sandu a fost demis ca urmare a moțiunii de cenzură inițiată de fracțiunea socialiștilor. Moțiunea a fost votată de 63 de deputați. Motivul pentru demiterea guvernului a fost proiectul legii asumat prin răspundere de către guvern, care i-ar fi permis primului ministru să facă preselecția candidaților pentru funcția de procuror general.

Fluxul de știri
0