Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Regiune superbă din Italia oferă 700 de euro pe lună pentru a-ţi deschide acolo o afacere

© Depositphotos.com / Jovannig000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
O regiune din Italia oferă 700 de euro pe lună persoanelor dispuse să îşi deschidă o afacere în oraşele şi satele din zonă. Cât timp pot beneficia de această subvenţie şi care sunt condiţiile.

BUCUREŞTI, 13 sept – Sputnik, Doina Crainic. Regiunea Molise, una dintre cele mai mici din Italia, intenționează să introducă o subvenție pentru persoanele care aleg să deschidă afaceri în orașele și satele sale cele mai puțin populate, relatează thelocal.it.

Only in Spain: Village for Price of Single Apartment in Barcelona - Sputnik Moldova
Spania oferă bani şi locuințe gratis pentru moldovenii cu cetățenie română

Denumită reddito di residenza attiva sau „indemnizație de rezidență activă”, subvenţia poate fi în valoare de aproximativ 700 de euro pe lună pe o perioadă de până la trei ani, însemnând echivalentul a 24.000 de euro în total.

Există doar două condiții: solicitanții trebuie să fie de acord să conducă o afacere, de orice tip, pentru cel puțin cinci ani și trebuie să o deschidă într-o zonă cu sub 2.000 de locuitori.

Sunt o mulțime de opțiuni. Din 136 de comune din Molise, cea de-a doua cea mai mică regiune din Italia, atât ca populație, cât și ca mărime, peste 100 au mai puțin de 2.000 de locuitori, iar șase au mai puțin de 200 de locuitori, potrivit ISTAT.

Măsura, care va fi aplicată în această lună, are scopul de a combate fenomenul depopulării, o problemă cronică în întreaga Italie rurală, în special în regiunile mai sărace din sud.

„Ne orientăm către mulți oameni din Molise care locuiesc în altă parte și intenționează să se întoarcă acasă, dar și către persoane din alte zone care ar dori o schimbare și să se bucure de liniștea și aerul sănătos al regiunii noastre minunate”, a spus Antonio Tedeschi, consilierul regional care a propus măsura.

Regiunea a alocat aproape un milion de euro pentru a finanța planul în perioada 2019-2020.

Solicitările vor putea fi depuse pe site-ul web al regiunii începând din 16 septembrie, timp de 60 de zile. Candidații trebuie să se angajeze să-și transfere domiciliul la Molise și să își conducă afacerea timp de cel puțin cinci ani – aceasta însemnând încă doi ani după ce încetează să mai primească subvenţia –, sau, în caz contrar, să returneze indemnizaţia.

Multe zone din Italia rurală au aplicat măsuri similare pentru atragerea de noi rezidenți, de la oferirea de „case pentru 1 euro” până la scutiri fiscale pentru pensionarii care aleg un loc liniştit unde să-şi petreacă restul vieţii.

Fluxul de știri
0