Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cursul valutar pentru luni: Euro trece de 20 de lei

© Sputnik / Мирослав Ротарькурс валют
курс валют - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit cursului BNM, un euro va putea fi cumpărat la casele de schimb valutar cu 19,96 de lei sau cu 11 bani mai mult. decât în zilele de odihnă.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Leul moldovenesc cedează simțitor în fața monedei euro și dolarului american. Potrivit cursului valutar afișat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru ziua de luni, 15 aprilie, euro și dolarul american se vor scumpi în raport cu zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Курс валют - Sputnik Moldova
Euro șochează: Când ajunge la valoarea de 20 de lei

Astfel, dacă la sfârșitul săptămânii trecute, un euro putea fi procurat cu 19,85 de lei, luni, un euro va putea fi cumpărat la casele de schimb valutar cu 19,96 de lei sau cu 11 bani mai mult.

Conform cursului valutar stabilit de BNM pentru sâmbătă și duminică, un dolar a valorat 17,60 de lei. În schimb, luni, acesta va putea fi procurat cu 17,64 de lei ori cu 4 bani mai mult.

Potrivit primului Raport asupra inflației prezentat de Banca Națională a Moldovei (BNM), majoritatea prognozelor indică o apreciere substanțială a monedei unice europene în anul 2019, ca urmare a reluării creșterii ratelor dobânzilor de către Banca Centrală Europeană (BCE).

Fluxul de știri
0