Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Catastrofă de proporții în Sistemul Solar: Iată ce cred savanții

CC0 / Pixabay / Twighlightzone / Космос
Космос - Sputnik Moldova
Abonare
Un cercetător britanic a descoperit o catastrofă care a avut loc acum 2-3 miliarde de ani în urmă.

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Angajatul Universității Durham din Marea Britanie Jacob Kegerreis afirmă că acum câteva miliarde de ani în urmă în Sistemul Solar a avut loc o catastrofă de proporții, în urmă căreia s-a schimbat unghiul de înclinare a axei planetei Uranus, anunță portalul Phys.org.

Вид Земли из космоса, Planeta Pământ - Sputnik Moldova
Noțiunea de ”planetă”: o nouă abordare științifică

Savantul consideră că acum 2-3 miliarde de ani în urma, Uranusul a fost lovit de un obiect cosmic de două ori mai mare decât Pământul. Catastrofa a avut loc până la formarea sateliților gigantului de gheață.

Simularea pe computer a arătat că ciocnirea și schimbarea unghiului de înclinare a axei de rotire a planetei a avut loc în decursul câtorva ore. Ca rezultat al catastrofei, Uranus a început să se rotească în poziție înclinată. Acest lucru ar fi influențat și asupra unchiului de înclinare al sateliților lui, precum și la formarea unui înveliș de gheață al corpului ceresc, consideră Kegerreis.

Potrivit colaboratorului NASA, Jim Green, există o mare probabilitate că acest obiect cosmic gigantic se află la periferia Sistemului Solar, fiind cea de-a noua planetă.

Fluxul de știri
0