Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă meteo în Moldova. Ce capricii ne va arăta această iarnă

© Sputnik / Евгений ПанасенкоТуман
Туман - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii din Moldova au emis pentru luni, 10 decembrie, cod galben de ceață densă, izolat în unele regiuni vizibilitatea va fi redusă.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis în această dimineață cod galben de ceață. Avertizarea meteorologică va fi valabilă până luni seara, ora 20.00.

Кишинев готовиться к зимним праздникам - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru luni, 10 decembrie

Astfel, luni, 10 decembrie, pe arii extinse va fi ceață ceață, izolat cu vizibilitate mai puțin de 200 de metri.

În condiții de ceață apare riscul vizibilității reduse, poate fi perturbat orarul zborurilor și circulația trenurilor. De asemenea, este posibilă creșterea nivelului poluării aerului, mai ales în orașele mari.

Poate apărea o stare de disconfort la oameni, sau chiar îmbolnăvirea persoanelor care suferă de boli respiratorii sau cardiace.

În aceste condiții se recomandă utilizarea luminilor de întâlnire și ceață ale automobilului pe toate categoriile de drumuri, deplasarea cu viteză redusă în traficul rutier, evitarea efectuării manevrelor de depășire cu autovehiculul, mărirea distanței de siguranță între vehicule.

Fluxul de știri
0