Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ambasada Ungariei la Chișinău organizează un vernisaj de fotografii

© Sputnik / Miroslav RotariFülöp-Gábor András
Fülöp-Gábor András - Sputnik Moldova
Abonare
Ungaria a devenit în 1952 campioană olimpică la fotbal, iar de atunci, ziua de 25 noiembrie a devenit una specială pentru unguri. Victoria Echipei de Aur a devenit o sărbătoare națională în Ungaria.
Ambasada Ungariei la Chișinău organizează un vernisaj de fotografii

În acest an, victoria Echipei de Aur va fi marcată și în Capitală. Ambasada Ungariei la Chișinău organizează în data de 29 noiembrie o expoziție de fotografii cu cele mai fascinante momente ale meciului din 1952-1953. Diplomatul de la Ambasada Ungariei la Chișinău, Fülöp-Gábor András a declarat pentru radio Sputnik Moldova că la vernisaj sunt așteptați toți moldovenii interesați de fotbal, dar în special cei care știu detalii despre cea mai emblematică filă din istoria fotbalului unguresc și mondial.

Fülöp-Gábor András a menționat totodată că expoziția de fotografii va fi expusă la Muzeul Național de Artă de la Chișinău. Amintim că în 1952 Ungaria devenea la Helsinki campioană olimpică la fotbal, iar căpitanul Echipei de Aur a fost Ferenc Puskás. Tot ei, pe 25 noiembrie 1953 au invins reprezentativa Angliei pe legendarul  Wembley din Londra, scorul final a fost de 6 la 3 în favoarea ungurilor.

Fluxul de știri
0