Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA vrea să dea lovitura. Vezi ce propunere le-a făcut elevilor și studenților

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Elevii și studenți de la instituțiile din țară vor avea o șansă unică să vadă din interior cum se luptă cu corupția în Moldova.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) anunță concurs pentru selectarea candidaților în vederea desfășurării activității de voluntariat în cadrul Direcției generale prevenirea corupție.

Voluntarul va trebuie să acorde asistență angajatului CNA la sistematizarea materialelor privind elaborarea prezentărilor; la pregătirea şi desfăşurarea activităţii anticorupţie în taberele pentru copii, şcoli; la  pregătirea materialelor pentru instruiri anticorupţie și acordarea asistenţei pentru angajații direcţiei la distribuirea materialelor. 

Singura cerință pe care trebuie să o întrunească un voluntar la CNA este ca să fie elev cu vârsta de la 16 ani. De asemenea, voluntar vor putea fi și studenții de la instituțiile de învățământ superior. 

Банковские сейфы (ячейки) - Sputnik Moldova
Societate
Și-au pus mâinile în cap: Ce au găsit ofițerii CNA în depozitele șefului de la Diagnostică

Voluntarilor CNA trebuie să fie comunicativi, să știe să lucreze în echipă, să aibă spirit de inițiativă și să fie creativi. 

Potrivit Legii voluntariatului, persoanele implicate în activitatea de voluntariat beneficiază de următoarele instrumente de lucru: certificat de voluntariat (dacă este implicat în activitatea de voluntariat mai puţin de 20 de ore lunar); carnet de voluntar (dacă este implicat în activitatea de voluntariat mai mult de 20 de ore lunar). 

Activitatea de voluntariat va fi considerată experienţă de muncă în condiţiile în care experienţa de muncă constituie o cerinţă specifică pentru a fi admis la concursul pentru ocuparea unei funcţii publice vacante.

Persoanele interesate urmează să depună la CNA până pe data de 10 octombrie, ora 16:00.

Fluxul de știri
0