Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îngrozitor: Moldoveni jefuiți și bătuți și în propria casă

© Sputnik / Miroslav RotariВор
Вор - Sputnik Moldova
Abonare
Doi indivizi au fost reținuți pentru că au comis mai multe furturi și jafuri.

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Doi bărbați de 26 și 52 de ani, originari din raioanele Râșcani și Fălești, au fost reținuți. Ei sunt suspectați că au furat mai multe bunuri din locuințe. În urma investigațiilor efectuate de reprezentanții Inspectoratului Național de Investigații și cei ai Inspectoratelor de Poliție Briceni și Fălești, s-a stabilit că timp de o lună suspecții au săvârșit un furt dintr-o locuință din satul Sadovoe, municipiul Bălți și un jaf din satul Corjăuți, raionul Briceni.

Вор - Sputnik Moldova
Societate
Șapte sfaturi de la foști hoți despre cum să-ți ferești casa de jaf

Suspecții deteriorarea geamurilor locuințelor și pătrundeau în interior în timpul nopții. Aceștia purtau măști și mănuși, iar dacă stăpânii caselor se împotriveau cerințelor hoților, indivizii aplicau forța fizică, cauzându-le victimelor vătămări corporale ușoare. Ulterior, bărbații furau din locuințe bani și diferite obiecte de preț (bijuterii din aur, armă de vânătoare, pistol, notebook și ceasuri de mână). Prejudiciul cauzat victimelor se ridică la 160 de mii de lei.

Suspecții au fost reținuți la începutul lunii iunie. Bărbații și-au recunoscut vina. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile hoților, au fost depistate și ridicate o bună parte din bunurile furate și obiectele care au fost folosite la comiterea infracțiunilor. Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Potrivit legii, persoanele care au săvârșit infracțiunea de jaf și furt riscă până la 7 ani de închisoare.

 

 

Fluxul de știri
0