Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vizita lui Dodon în Rusia: Şeful statului, despre Putin şi relaţia cu Federaţia Rusă

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Preşedintele moldovean a făcut un şir de declaraţii importante în cadrul vizitei sale în capitala de nord a Rusiei.

CHIŞINĂU, 28 apr — Sputnik. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită la Sankt Petersburg, unde are planificate întrevederi cu guvernatorul Gheorghi Poltavcenko, alţi oficiali ruşi, cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din toate regiunile Rusiei, dar şi cu tinerii din Moldova.

Ce crede Dodon despre Putin şi relaţia cu Federaţia Rusă

Dodon a notat pe pagina sa de Facebook că „majoritatea poporului Moldovei se pronunță pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia. În ţara noastră, Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost şi rămâne a fi cel mai influent lider de stat din străinătate".

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Moldova trebuie să-şi aleagă prietenii pornind de la interesele naţionale

Şeful statului a menţionat că relaţiile dintre cele două ţări „înregistrează o dezvoltare eficientă și rezultativă" atât la nivel de șefi de stat, cât şi la nivel de regiuni.

„Sunt convins că, după alegerile parlamentare care se vor desfășura în țara noastră în acest an, contactele bilaterale vor cunoaște un alt stadiu de colaborare strategică între guvernele, dar şi între parlamentele ambelor state", a subliniat Dodon.

Cooperarea regională

Preşedintele moldovean a menţionat după întrevederea cu guvernatorul Sankt Petersburgului, Gheorghi Poltavcenko, că a abordat în cadrul discuţiilor „un spectru larg de probleme ce țin de relațiile moldo-ruse pe plan național și regional".

„În mod special, am menționat evoluția relațiilor dintre Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și orașul Sankt-Petersburg, regiunea Leningrad şi alte regiuni ale Rusiei. În acest context, am declarat că, în curând, în Moldova, va avea loc Forumul Regiunilor, la care vor fi invitați reprezentanții tuturor regiunilor Federației Ruse, cu care sunt semnate acorduri de cooperare", a specificat şeful statului.

Dodon a subliniat interesul ţării noastre „pentru obținerea unei informaţii cât mai ample despre activitatea Uniunii Economice Eurasiatice şi sperăm să obţinem, în scurt timp, statutul de observator în cadrul acestei structuri".

Igor Dodon la Bender: Exprim convingerea unanimă privind necesitatea unui dialog>>>

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Politică
Ce vrea să discute Dodon cu Putin la viitoarea întâlnire

Cum va fi sărbătorită ziua de 9 mai în Moldova

În cadrul discuţiei ci guvernatorul capitalei de nord a Federaţiei Ruse, preşedintele Dodon s-a referit şi la festivităţile care vor fi organizate în Moldova cu prilejul Zilei Victoriei.

El a subliniat că pregătirile pentru festivități prilejuite aniversării a 73-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei sunt în toi, în special, acțiunea întitulată „Regimentul nemuritor", care va avea loc la Chișinău, pe 9 mai curent.

Fluxul de știri
0