Miraculos: Izvorul din România cu apă care arde (VIDEO)

© Sputnik / Евгений ПанасенкоРодник
Родник - Sputnik Moldova
Abonare
Comuna Hlipiceni din judetul Botosani a devenit cunoscută datorită unui fenomen ciudat care se petrece aici, fenoment considerat de oameni un miracol al naturii: izvorul cu apă care arde! Mulți oameni vin aici de departe pentru a vedea minunea.

BUCUREŞTI, 26 iul — Sputnik. Localnicii din comuna Hlipiceni din judetul Botosani, situată la 40 de kilometri de granița cu Republica Moldova, arată un interes deosebit față de izvorul miraculos. Apa care arde, de la acest izvor, are proprietăți curative: fiind puternic sulfurată, are efecte benefice pentru cei care suferă de afecțiuni reumatice.

În 1946, oamenii au făcut forări în locul respectiv fiindcă aveau informații că acolo s-ar afla petrol, spunea primarul comunei, Gheorghe Marian Luchian, în 2011, potrivit banulbotosanean.ro.

În același loc s-a mai forat acum 15 ani tot pentru a se găsi petrol, însă, în loc de petrol, oamenii au descoperit, la aproximativ 200 de metri adâncime, acest izvor cu apă sulfuroasă, a mai spus primarul.

La jumătatea anului 2014, Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie (INRMFB) a făcut recoltări și a efectuat analize de laborator, în urma cărora s-au constatat proprietătile terapeutice ale apei, dar, din păcate, nu sunt bani pentru ca acestea să fie valorificate.

„Apa analizată fizico-chimic şi microbiologic este o apă minerală naturală sulfuroasă, clorurată, bicarbonatata, sodică, hipotona şi prezintă interes terapeutic pentru cura externă în următoarele: afecţiuni reumatismale cronice degenerative; afecţiuni reumatismale abarticulare; afecţiuni posttraumatice ale aparatului locomotor; afecţiuni neurologice cronice periferice", potrivit buletinului de analize realizat de INRMFB.

Având în vedere importanța acestei resurse naturale, care ar putea trata atâtea afecțiuni, aici s-ar putea înființa, prin accesarea unor fonduri europene, un centru de tratament balnear care ar atrage, cu siguranță, interesul multor români, dar și al cetățenilor moldoveni. Acest proiect ar conduce și la o dezvoltare economică a zonei.

Fluxul de știri
0