Atacul de la Istanbul: posibilă acțiune către aniversarea "califatului"

© Flickr / Karl-Ludwig PoggemannЛагерь обучения боевиков ИГИЛ
Лагерь обучения боевиков ИГИЛ - Sputnik Moldova
Abonare
"Statul Islamic" a fost declarat exact doi ani în urmă și coincidența datelor nu a putut rămâne fără atenție după atacul terorist care a avut loc în ajun.

CHIȘINĂU, 29 iun — Sputnik. Liderul organizației teroriste "Stat Islamic" ar fi putut face să coincidă seria de explozii de la Aeroportul din Istanbul cu aniversarea declarării "Califatului", consideră administratorul filialei "Washington Post" de la Bagdad, Leveday Morris.

Organizația teroristă "Stat Islamic" a declarat "califatul" pe teritoriile ocupate din Siria și Iraq în iunie 2014.

"Atacul asupra aeroportului din Istanbul a coincis cu cea de-a doua aniversare de când a fost declarat califatul SI. Dacă e să fim mai exacți, cu câteva ore înainte de asta. Al-Baghdadi a declarat califatul la 29 iunie", a declarat Morris pe pagina sa oficială de pe Twitter.

Spre aceeași versiune înclină și Thomas Johnson, profesor la Școala de perfecţionare a cadrelor de ofițeri ai Forțelor Aeriene și Militare ale SUA.

"Ar fi atacul de la Istanbul un cadou pe care SI și l-a făcut sie însuși, bolnav și ticălos, cu ocazia "sărbătoririi" aniversării "califatului?", se întreabă el.

Trei explozii au avut loc la intrarea, ieșirea și în parcarea terminalului internațional de pe Aeroportul din Istanbul Ataturk marți, aproximativ la ora 22.00, ora Moscovei. Potrivit ultimelor date, în urma atacului terorist, 36 de persoane au decedat, iar 147 sunt rănite.

 

 

 

Fluxul de știri
0