Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Viața celor opt răniți din Ungheni este în afara oricărui pericol

© Sputnik / Мирослав РотарьБольница скорой помощи в Кишиневе
Больница скорой помощи в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Opt persoane au avut de suferit într-un accident rutier care a avut loc joi la Ungheni.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Viața celor opt răniți în accidentul care a avut loc joi la Ungheni este în afara oricărui pericol, a declarat vineri pentru Sputnik șeful spitalului din Ungheni, Lidia Crăciun.

Opt persoane au avut de suferit la Ungheni. Un microbuz cu elevi de la liceul ”Alecsandr Pușkin” din oraș, care se îndrepta spre satul Buzduganii de Jos, s-a răsturnat în urma impactului cu un alt microbuz de marca ”Mercedes”. Potrivit datelor preliminare, vinovat de accident se face șoferul ”Mercedesului”, care nu a acordat prioritate.

Cei care au fost grav răniți au fost transportați la spitalul raional. Medicul de serviciu din această instituție a declarat joi că la spital au fost aduși opt copii. Pe de altă parte, medicul-șef a concretizat vineri că este vorba despre cinci copii și doi maturi.

”Doi copii se află în secția reanimare. Este vorba despre un băiat și o fetiță. Fetița, pe lângă contuzia rinichilor, mai are și o traumă cranio-cerebrală și din acest motiv a fost operată, cu participarea unui neurochirurg adus de Aviația Sanitară din Chișinău”, a spus Lidia Crăciun.

Potrivit ei, băiatul care se află în reanimare este diagnosticat cu fractură de coapsă și va fi operat vineri sau sâmbătă – acest lucru încă nu a fost decis definitiv.

În secția de traumatologie au fost internaţi doi copii și doi maturi – șoferii microbuzelor. În secția neurochirurgie se mai află un matur, care în momentul accidentului se afla în microbuz împreună cu copiii. Încă un minor este internat în secția pentru copii.

 

Fluxul de știri
0